Å lede unge folk på arbeidsplassen

Det kan være vanskelig for unge mennesker å spare opp penger til for eksempel sin første bolig, en bil eller bare generelle nødvendigheter. Det er derfor mange som velger å begynne i jobb så tidlig som mulig, det er ikke uvanlig å ha en jobb allerede mens du går på videregående skole for å tjene litt penger ved siden av studiene. Unge mennesker har naturligvis mindre erfaring enn folk som har jobbet innenfor fagfeltet i flere tiår, men det betyr ikke at de ikke kan lære. Det er de mer erfarne ansatte som har ansvaret for å hjelpe unge ansatte for å sikre at arbeidsplassen fungerer på en effektiv måte som inkluderer alle.

Fordeler ved unge på arbeidsplassen

Selv om unge ofte har mindre erfaring er det definitivt også egenskaper hos unge som kan være svært nyttige på en arbeidsplass. Unge kan bidra med mye på alle forskjellige typer arbeidsplasser; Dersom det er en arbeidsplass hvor det kommer godt med å løfte ting kan ofte unge folk bidra med muskler som ikke kan sammenlignes med musklene til en eldre person. Det er ikke bare fysiske fordeler med unge på arbeidsplassen, dersom du jobber med markedsføring kan unge lettere appellere til andre unge mennesker gjennom reklame og design som utnytter trender blant unge. En annen fordel med unge på arbeidsplassen er at de får tid til å lære og utvikle seg tidlig, og kanskje bli enda mer dyktig en de nåværende ekspertene. Å ha unge mennesker på arbeidsplassen kan altså være en god innvestering i framtiden, og føre til svært dyktige arbeidere som forhåpentligvis vil fortsette å jobbe på din arbeidsplass. Unge bringer også et nytt perspektiv til enhver situasjon. Mer erfarne arbeidere tenker ofte ikke så mye over hvorfor ting er som de er. En ung arbeider som spør «Hvorfor gjør vi det sånn, og ikke sånn?» kan være akkurat det din arbeidsplass trenger for å bli mer effektive og moderne.

Hvordan hjelpe de unge

unge lærer veldig fort

Det er viktig å lære bort så mye som mulig til dine unge medarbeidere. Unge lærer svært fort og kan bli veldig mye mer effektive dersom du gir de noen tips som du har lært deg gjennom mange år med arbeid. Dersom du kan hjelpe dine unge medarbeidere med å ta en «snarvei» i læringsprosessen ved å dele dine erfaringer og kunnskaper betyr det at dine unge medarbeidere kan lære mye fortere og mer effektivt. Husk at dere er på det samme laget, det er ikke en konkurranse. Det kan også være greit med litt teambuilding for å bli bedre kjent med hverandre, det gjør også lærings prosessen lettere ettersom at de vet at de kan spørre deg dersom de lurer på noe.

Konklusjon

Unge på arbeidsplassen har mindre erfaring, og kan derfor av og til trenge litt ekstra hjelp og veiledning. Ikke glem at selv om unge gjerne har litt mindre erfaring har de også mange ting de skulle ha sagt, og kan ofte hjelpe deg med å se ting på en helt ny måte eller komme med gode ideer.